Linđovice 'dale srce' publici

Beschrijving: http://dulist.hr/images/stories/2011_05/lindjo-meri5.jpgBeschrijving: http://dulist.hr/images/stories/2011_05/lindjo-meri1.jpgBeschrijving: http://dulist.hr/images/stories/2011_05/lindjo-meri4.jpg

Koncertom ''Dajem ti srce'' FA Linđo proslavile su sinoć u Kneževu dvoru 11 godina svog postojanja. Još do 2000. godine, pod vodstvom Vedrana Ivankovića, Linđovice su oduševljavale svojom pjesmom, pa su tako i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu više puta odnijele nagrade publike i žirija. Na sinoćnjem nastupu sva ljubav i umjetnost klapskog izričaja izašla je na vidjelo u izvedbi koja je izmamila osmijehe i pljesak prepunog Kneževog dvora.Uoči samog nastupa razgovarali smo sa Linđovkom, sopranisticom Paulom Kusalić, koja nam je istaknula kako je svaki koncert doživljaj za sebe, ali ovaj je ipak nešto posebno.

Beschrijving: http://dulist.hr/images/stories/2011_05/lindjo-meri2.jpg
- Uzbuđenje, adrenalin i pozitivna trema sve u jednome - riječi su kojima je Kusalić opisala pred nastupno raspoloženje.
Kombinacija stare narodne pjesme, izvorne klapske i obrade pop pjesama Linđovke su 'odradile' bez mane, a posebno dobro prihvaćena bila je njihova verzija stare pjesme Novih Fosila ''Dobre djevojke''

''Dajem ti srce'', ''Moj Brodiću'', ''Znaš neviro'', ''Targačice, targojte ga hlodom'', ''Tišina pokore'', ''Tvoja barka mala'' samo su neke od pjesama u koje su Linđovke 'dale svoje srce', a posebno treba izdvojiti i gostovanje Meri Cetinić, kao i 11-godišnje Slovenke Ize Leskovšek, koja je svojom dječjom energijom, probudila emocije i kod onih najstarijih.

Beschrijving: http://dulist.hr/images/stories/2011_05/lindjo-meri3.jpg
Publika je kroz cijeli koncert tražila još, što je na kraju rezultiralo sa čak tri bisa. U prva dva otpjevale su cure tako 'živahnu' Cetinu i nostalgičnu ''O, da mi je cimentati more'', dok je treći bio zaista priča za sebe.
Na pozornicu su skupa izašle FA Linđo, Iza Leskovšek dok je Meri Cetinić sjela ponovno za klavir. Pjevala se ''Konobo moja'', a na takav emotivni nastup, čak ni publika nije odoljela pridružiti se umjetnicama privevši tako savršen koncert savršenom kraju.